- reklama -
Suroviny
přesně řečeno dost
- 1 vejce
- 100 g hnědého cukru
- 60 g másla měkkého
- 180 g mouky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 balíčku droždí
- špetka soli
- 100 g čokoládových hoblin
Postup přípravy receptu
-
Předehřeju si troubu na 180°C.
-
Do mixovací nádoby vložím všechny suroviny kromě čokoládových hoblin a mixuji 15 sekund na rychlost 5.
-
Potom přidám čokoládové hobliny a znovu mixuji 10 sek. na rychlost 4.
-
Z těsta tvořím kuličky a pokládám je v dostatečném odstupu na plech vyložený pečicím papírem.
-
Peču v troubě přibližně 15 minut při 180°C, jíme vychlazené
Poznámka od kuchařky
můžeme pozměnit a dát strouhaný kokos nebo rozinky v rumu
Kuchařka: Maki z Pribrami