
- reklama -
Suroviny
            8 porcí
							
    
- 1500 g kostí bizona
 - 2 velké cibule i se slupkou
 - 4 l studené vody
 - 750 g bizoního masa
 - 1/2 palice česneku
 - 1 KL soli
 - špetka cukru
 - 150 g mrkve
 - 150 g celeru
 - 1/2 pórku
 - 2 bobkové listy
 - 6 hřebíčků
 - 1 KL pepře
 - 1 svazek petrželky (stonků)
 - Na pročištění:
 - 500 g bizoního masa
 - 150 g mrkve
 - 200 g celeru
 - 1/2 pórku
 - 4 bílky
 
Postup přípravy receptu
- 
Kosti pečme 30 minut na pečícím papíru v troubě předehřáté na 180°C.
 - 
Přendáme do pomalého hrnce. Zalijeme vodou. Cibuli překrojíme na polovinu a řeznou plochou jí opečeme na pánvi.Zeleninu nakrájíme na velké kousky. Vše přidáme do PH. Přidáme maso a všechno koření. Zapneme na st.I na 8 hodin. Pak necháme vychladnout. Sebereme ztuhlý tuk a přes sítko přelijeme do hrnce.
 - 
Maso, mrkev, celer i pórek umeleme. Bílky ušleháme do řídkého sněhu. Promícháme se zeleninou a masem a přidáme do studeného vývaru. Promícháme.
 - 
Dáme opět vařit. Vaříme mírným varem 2 hodiny. Z povrchu průběžně sbíráme nečistotu. Hotové consommé necháme vychladnout a přecedíme přes plátno.
 
            Kuchař: Dooga
        
            








