Consommé z bizona

71
- reklama -

Suroviny
8 porcí

1500 g kostí bizona
2 velké cibule i se slupkou
4 l studené vody
750 g bizoního masa
1/2 palice česneku
1 KL soli
špetka cukru
150 g mrkve
150 g celeru
1/2 pórku
2 bobkové listy
6 hřebíčků
1 KL pepře
1 svazek petrželky (stonků)
Na pročištění:
500 g bizoního masa
150 g mrkve
200 g celeru
1/2 pórku
4 bílky

Postup přípravy receptu

  1. Kosti pečme 30 minut na pečícím papíru v troubě předehřáté na 180°C.


    Zobrazit celý recept

  2. Přendáme do pomalého hrnce. Zalijeme vodou. Cibuli překrojíme na polovinu a řeznou plochou jí opečeme na pánvi.Zeleninu nakrájíme na velké kousky. Vše přidáme do PH. Přidáme maso a všechno koření. Zapneme na st.I na 8 hodin. Pak necháme vychladnout. Sebereme ztuhlý tuk a přes sítko přelijeme do hrnce.

  3. Maso, mrkev, celer i pórek umeleme. Bílky ušleháme do řídkého sněhu. Promícháme se zeleninou a masem a přidáme do studeného vývaru. Promícháme.

  4. Dáme opět vařit. Vaříme mírným varem 2 hodiny. Z povrchu průběžně sbíráme nečistotu. Hotové consommé necháme vychladnout a přecedíme přes plátno.