
- reklama -
Suroviny
2-4 porce
- bílé zelí 140 g
- mrkev 120 g
- řapíkatý celer 80 g
- cibule 20 g
- Dresink:
- tofunéza 150 g Sojová majonéza nebo klasická majonéza
- zakysaná smetana light 150 g
- pepř bílý mletý
- 2 větší špetky soli
- vinný ocet 1-2 polévkové lžíce
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nakrájíme, případně nasekáme v robotu na drobno. Vše vložíme do odpovídající misky, jen cibuli necháme ještě zvlášť. Vložíme ji do malinké mističky a zalijeme horkou vodou. Po 3 minutách vodu slijeme, cibuli propláchneme studenou vodou a přidáme k ostatní zelenině.
-
Poté si připravíme dresink. Zakysanou smetanu smícháme s tofunézou, přidáme pepř, sůl, ocet. Dresink přidáme do nádoby se zeleninou a vše ještě jednou promícháme.
-
Hotový salát vložíme do chladničky a necháme nejlépe přes noc uležet.
Poznámka od kuchařky
Naše rodinka ho miluje a děláme ho často 😀
Kuchař: Simona.