Coleslav

75
- reklama -

Suroviny
2-4 porce

bílé zelí 140 g
mrkev 120 g
řapíkatý celer 80 g
cibule 20 g
Dresink:
tofunéza 150 g Sojová majonéza nebo klasická majonéza
zakysaná smetana light 150 g
pepř bílý mletý
2 větší špetky soli
vinný ocet 1-2 polévkové lžíce

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme, případně nasekáme v robotu na drobno. Vše vložíme do odpovídající misky, jen cibuli necháme ještě zvlášť. Vložíme ji do malinké mističky a zalijeme horkou vodou. Po 3 minutách vodu slijeme, cibuli propláchneme studenou vodou a přidáme k ostatní zelenině.

  2. Poté si připravíme dresink. Zakysanou smetanu smícháme s tofunézou, přidáme pepř, sůl, ocet. Dresink přidáme do nádoby se zeleninou a vše ještě jednou promícháme.

  3. Hotový salát vložíme do chladničky a necháme nejlépe přes noc uležet.

Poznámka od kuchařky

Naše rodinka ho miluje a děláme ho často 😀