
- reklama -
Suroviny
- 4 velké brambory ve slupce
- 1 hlávka kapusty
- 1 palička většího česneku
- mléko
- sůl
- pepř
- olivový olej (můžeme použít i jiný)
- tymián (nemusí být)
- polévková lžíce tuhého (nerozhřátého) másla
Postup přípravy receptu
-
Celou hlávku česneku položíme na pekáček a osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, přidáme snítku tymiánu (v celku – netrháme) a dáme do vyhřáté trouby asi na 45 minut.
-
Mezitím si omyjeme a uvaříme brambory ve slupce (udrží si tak vitamíny a chuť).
-
Kapustu nakrájíme na tenké nudličky. Dáme ji do hrnce, zalijeme mlékem a vaříme do měkka.
-
Brambory rozšťoucháme se lžící másla.
-
Přidáme mléko z kapusty, vymačkáme upečený česnek a nakonec přimícháme kapustu.
-
Vše dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem. Můžeme z něj udělat i placky, které opečeme na pánvi.
Poznámka od kuchařky
K tomuto Irskému jídlu se hodí maso. Místo kapusty se dá použít zelí. Podle chuti můžeme přidat orestovanou šalotku/cibulku či mrkev. Placky jsou neméňe dobré.
Kuchařka: gurmanka1









