Čokořezy pro začátečníky

79
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Těsto:
3 vejce
100 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
20 g kakaa
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Krém:
200 g másla
100 g hořké čokolády
1 čokoládový pudink
1 vanilkový cukr
300 ml plnotučného mléka
4 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Pudinkový prášek rozmícháme ve studeném mléce a uvaříme. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí.


    Zobrazit celý recept

  2. Hrnec s pudinkem dáme do studené vodní lázně a mícháme, dokud pudink nevychladne.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem a jemně potřeme olejem.

  4. Mouku promícháme s kakaem a kypřícím práškem.

  5. Celá vejce s cukrem dobře vyšleháme a poté zašleháme moučnou směs.

  6. Těsto vylijeme na plech a urovnáme.

  7. Plech vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 8 – 10 minut (dle trouby).

  8. Upečený plát i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout.

  9. Změklé máslo vyšleháme s cukry a po částech zašleháme uvařený pudink.

  10. Upečený plát obrátíme, stáhneme papír a nakrájíme na 3 stejné díly.

  11. Každý díl potřeme vrstvou krému, dáme na sebe a zbývajícím krémem potřeme povrch i boky. Povrch můžeme posypat mletými mandlemi, nebo kokosem.

  12. Před krájením řezy vychladíme.

Poznámka od kuchařky

Moučník vypadá složitě, ale zvládne ho i začátečník. Nerovné okraje plátu odkrojíme. Stejné díly lze nakrájet např. přiložením formy na chlebíček.