Čokoládový, vanilkový, palačinkový dort

58
- reklama -

Suroviny

Těsto na palačinky:
340 g hladké mouky (může být i polohrubá)
480 ml mléka
4 velká vejce
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1/2 lžičky soli
Krém:
250 ml smetany
300 ml mléka
180 g cukru
špetka soli
2 vejce
80 g mouky
1 lžíce rumu
Poleva:
100 g čokolády na vaření
3 lžíce vody
1 lžíce medu
2 lžičky másla

Postup přípravy receptu

  1. Krém: V rendlíku smíchejte smetanu, mléko, 90g cukru a sůl. Vařte na mírném plameni, dokud ze směsi nezačne stoupat pára. Pak ještě další dvě minuty.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse smíchejte vejce, zbylých 90g cukru, mouku a vmíchat dohladka.

  3. Pak ke směsi v míse pomalu přidávejte horkou směs, promíchávejte, přesuňte do hrnce a vše společně vařte až do tuha. Vmíchejte rum. Za občasného promíchání nechce chladnout v lednici.

  4. Palačinky: Těsto výjde na krásných 10 palačinek, které klasicky uděláte na pánvičce. Nechte je vychladnout.

  5. Poleva: Ve středně velkém rendlíku rozpustťe všechnu čokoládu a do hladka ji rozmíchejte (metličkou) s vodou, medem a máslem. Nechte vychladnout.

  6. Na servírovací talíř dejte palačinku, na ni devítinu krému…palačinka, krém, palačinka, krém. Končit byste měli palačinkou. Čokoládovou polevou přelijte celý dort.

  7. Před podáváním dejte aspoň na dvě hodinky do lednice. Přeji dobrou chuť, mlsouni :).

Poznámka od kuchařky

Recept jsem objevila v katalogu Albertu.