Suroviny
- Těsto na palačinky:
- 340 g hladké mouky (může být i polohrubá)
- 480 ml mléka
- 4 velká vejce
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky soli
- Krém:
- 250 ml smetany
- 300 ml mléka
- 180 g cukru
- špetka soli
- 2 vejce
- 80 g mouky
- 1 lžíce rumu
- Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 3 lžíce vody
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky másla
Postup přípravy receptu
-
Krém: V rendlíku smíchejte smetanu, mléko, 90g cukru a sůl. Vařte na mírném plameni, dokud ze směsi nezačne stoupat pára. Pak ještě další dvě minuty.
-
V míse smíchejte vejce, zbylých 90g cukru, mouku a vmíchat dohladka.
-
Pak ke směsi v míse pomalu přidávejte horkou směs, promíchávejte, přesuňte do hrnce a vše společně vařte až do tuha. Vmíchejte rum. Za občasného promíchání nechce chladnout v lednici.
-
Palačinky: Těsto výjde na krásných 10 palačinek, které klasicky uděláte na pánvičce. Nechte je vychladnout.
-
Poleva: Ve středně velkém rendlíku rozpustťe všechnu čokoládu a do hladka ji rozmíchejte (metličkou) s vodou, medem a máslem. Nechte vychladnout.
-
Na servírovací talíř dejte palačinku, na ni devítinu krému…palačinka, krém, palačinka, krém. Končit byste měli palačinkou. Čokoládovou polevou přelijte celý dort.
-
Před podáváním dejte aspoň na dvě hodinky do lednice. Přeji dobrou chuť, mlsouni :).
Poznámka od kuchařky
Recept jsem objevila v katalogu Albertu.