
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 čokoládový pudink BIO v prášku (nebo vanilkový)
- 1/2 l rýžový nápoj Zajíc
- 4 lžíce třtinového cukru (nebo podle chuti)
- 2 jemně strouhaná čerstvá jablka (popř. rozdušené nebo kompot)
- 2 hrstě bezlepkových piškotů
- 8 lžic bílého jogurtu
- skořice
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si 1/2 l mléka podle návodu na krabici, v horkém mléce rozpustíme cukr a uvaříme pudink.
-
Do 4 pohárků rozdělíme strouhaná jablka, navrstvíme piškoty a zalijeme pudinkem.
-
Po zchladnutí přidáme na každou porci 2 lžíce bílého jogurtu. Posypeme skořicí.
Můžeme podávat i teplý.
Poznámka od kuchařky
Pudink používám pro dcerku BIO, je jí teprve 18 měs., klasické kravské mléko nepoužívám, je ekzematička, ale pokud ho preferujete, je lepší pro děti plnotučné UHT kravské mléko. Dělám i z kozího, ale docela je to při vaření cítit. Ovoce střídám podle možností. Piškoty jsou dobré i klasické, ale opět nedávám kvůli alergii, dobré jsou amarantové.
Kuchař: Kiara