
Suroviny
Pro 4 osoby
- 2 lžíce želatiny
- 100 g mléčné čokolády nebo hořké čokolády
- 1 lžíce kakaa
- 1/2 l mléka
- 2 vejce
- 1 lžíce cukru
- 8-9 lžic šlehačky
- 50 g mandlí
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočíme na 10 minut do 1 dl studené vody.
-
Čokoládu nalámeme na malé kousky a ty dáme do kastrolku společně s jednou až dvěma lžícemi horké vody.
-
Na mírném ohni necháme za stálého míchání rozehřát.
-
K čokoládě přimícháme kakao a mléko a přivedeme celou směs do varu. Nesmíme zapomenout míchat. Kastrol odstavíme.
-
Rozpuštěnou želatinu vyndáme z vody a hned ji vmícháme do horké čokoládové směsi, až se docela rozpustí.
-
Rozklepneme vajíčka, žloutky utřeme s cukrem a přidáme do čokoládové hmoty.
-
Z bílků si ušleháme sníh a pak ušleháme i smetanu.
-
Když čokoládová hmota trochu vychladne, opatrně do ní vmíchame nejprve sníh a potom šlehačku.
-
Pudink necháme ztuhnout v ledničce. Nakonec ho posypeme sekanými mandlemi.
Poznámka od kuchařky
Dobrotka pro děti.