Čokoládový košíček s kokosovočokoládovou pěnou a pěnou z malin

50
- reklama -

Suroviny
2 porce

Čokoládový košíček:
50 g bílé čokolády
Kokosovočokoládová pěna:
50 g čokolády
50 g smetany 33 %
2 lžíce kokosu
Malinová pěna:
100 g malin
20 g cukru
želatina podle návodu (a množství)
100 g smetany
maliny na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládový košíček:
    bílou čokoládu nasypeme do vodní lázně a necháme roztopit. Připravíme si silikonové formičky na muffiny a vlijeme do nich čokoládu, kterou musíme nalít i po stranách, pak můžeme dát do mrazničky. Čokoláda se ze silikonových formiček krásně sundává.


    Zobrazit celý recept

  2. Kokosovočokoládová pěna:
    čokoládu nasypeme do vodní lázně a necháme roztopit. Vyšleháme smetanu do husta, přidáme ke smetaně kokos a čokoládu pomalinku vmícháváme. Čokoláda před vmícháním do smetany musí mít pokojovou teplotu a musí být tekutá. Pěnu dáme vychladit do lednice.

  3. Malinová pěna:
    Maliny podlijeme 8 cl vody s cukrem, rozpustíme a převaříme v hrnci. Maliny můžeme přecedit, abychom v pěně neměli semínka. Přidáme do hrnce želatinu a znova provaříme. Vyšleháme smetanu a tu spojíme s malinami, ale opět nesmí být vařící, musí mít pokojovou teplotu. Promícháme a necháme odležet v lednici.
    Do čokoládového košíčku nejdříve dáme kokosovočokoládovou pěnu a na to malinovou pěnu.