Čokoládový košíček

40
- reklama -

Suroviny
Libovolná

Korpus:
– necelý šálek lískové mouky
– cca 0,5 šálku datlí
trocha vody
– 1 lžíce kakaa
Vnitřní poleva:
– 1/2 šálku najemno rozemletých kešu oříšků
– dužina z jednoho vanilkového lusku
– 2 lžíce agáve
– 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
– 2 lžíce kakaového másla (rozpuštěného)
Čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus smícháme suché ingredience a dáme dohromady s rozmixovanou datlovou směsí. Vytvoříme kuličku těsta a vtlačíme ji do formy (nebo do formiček na muffiny), dáme ztuhnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Suché kešu oříšky rozemeleme na jemný prášek a smícháme s ostatními ingrediencemi a metličkou pořádně promícháme. Plníme jím formičky s korpusem do poloviny.

  3. Čokoládu rozpustíme a doplníme jí formičky s korpusem a karamelovým krémem.

  4. Vše necháme ztuhnout v lednici nebo venku (díky skoro mrazivému počasí je to možné) alespoň na půl hodinky. Pak ozdobíme a podáváme :-).