
- reklama -
Suroviny
24 porcí
- 125 g čokolády na vaření
- 150 g margarinu
- 350 g cukru (mozte dat polovicu od uvedeneho mnozstva )
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 150 g polohrubé mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 90 g nasekaných ořechů
- 60 g rozinek
- praškový cukr na posypaní
Postup přípravy receptu
-
Nad parou rozpustime cokoladu a margarin – maslo. Ked vychladne, vyslahame mixerom cokoladu, vajcia, cukor a vanilku.
-
Potom metlickou zapracujeme muku, prasok do peciva, orechy a hrozienka.
-
Do pekaca dame papier na pecenie, vylejeme cesto.
-
Pecieme na 180°C 50min – kazdy vie, ako pecie jeho rura, odporucam paratkom overit. 🙂
PO vychladnuti posypeme praskovym cukrom.
Poznámka od kuchařky
Recept mam uverejneny aj na Sk stranke, preto Čokoladovy kolač Sanela, lebo som ho pomenovala po neteri, ktora mi dala recept. 🙂
Kuchařka: Marjanna