
Suroviny
12 porcí
- Forma o průměru 27 cm
- Suroviny: Korpus:
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla (nakrájeného na kostičky)
- 2 polévkové lžíce moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce vody
- Náplň:
- 200 g kvalitní tmavé čokolády
- 125 g másla
- 1 vrchovatá čajová lžička instantní kávy
- 3 vejce
- 170 g cukru
- 150 ml smetany 33%
- kakao na posypání
Postup přípravy receptu
-
Mouku nasypte do mísy, přidejte cukr a máslo. Prsty promačkávejte máslo s moukou, dokud nevznikne drobenka. Poté přilijte vodu a vypracujte vláčné těsto. Těsto zabalte do fólie a nechte v lednici 30 minut odležet.
-
Čokoládu spolu s máslem vložte do kastrůlku a ve vodní lázni rozpusťte, přidejte kávu, nechte zchladnout.
-
Těsto rozválejte na pomoučeném vále a přeneste do koláčové formy, uhlaďte kraje a dno propíchněte několikrát vidličkou. Vyložte alobalem, zasypte fazolemi nebo hrachem a dejte péct na 10 minut.
-
Poté alobal s luštěninami sejměte a pečte dalších 5 minut. Po 5 minutách vyndejte z trouby a ztlumte na 180 ˚C.
-
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, přilijte smetanu a promíchejte. Vmíchejte čokoládovou směs. Zalijte korpus a pečte 40 minut. Vychladlý koláč posypte kakaem.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/









