Cokoladovy „dortik“

60
- reklama -

Suroviny
8 porcí

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukr krystal
7 PL kakaa
1/4 KL sůl
1/2 KL pečicí soda
2 vejce
1/2 hrnku mléka
110 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 160°C, vymažeme a vysypeme kulatou formu rozměr 23 cm {používám formu na koláč).


    Zobrazit celý recept

  2. V mise smícháme mouku, cukr, kakao, sůl a sodu.

  3. Doprostřed dáme vajíčka a mléko, jemně promíchat {30 až 40x), přidat rozehřáté máslo, nalít do formy.

  4. Pečeme 30 až 35 minut při teplotě 160°C.

  5. Hotový „dortík“ posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Velmi rychla a jednoducha priprava, vysledek dobroucky.