
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 2 rovné lžičky kypřicího prášku
- 30 g holandského kakaa
- 170 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 g rozpuštěného a vychladlého másla (nebo Hery)
- 125 ml podmáslí
- 4 vejce
- Krém:
- 100 g másla
- 200 g čokolády na vaření
- 200 ml smetany ke šlehání
- 70 g moučkového cukru
- Zdobení :
- dle fantazie – já například použila rozpuštěnou hořkou čokoládu, zmrzlinový kornoutek a pařížskou šlehačku
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme do mísy sypké suroviny, pak přidáme vše ostatní a pořádně promícháme, až vznikne hladké těsto, které dáme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 22 cm (já mám formu větší, dělám tedy 2 dávky). Pečeme na 180°C cca 45 minut, ale raději spoléhejte na zkušenosti s vlastní troubou.
-
Mezitím, co se peče dort, připravíme krém.
Ve vodní lázní rozpustíme všechny přísady a necháme vychladnout. Rychlejší chladnutí je v mrazáku či lednici za občasného promíchání. -
Když je dort upečený a vychladlý, rozkrojíme, namažeme ztuhlým krémem a ozdobíme dle fantazie.
Kuchařka: KatharinaK









