
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 5 vajec
- 300 g cukru
- 350 g polohrubé mouky
- 3 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- Vnitřní krém:
- 2 zakysané smetany
- 4 lžíce cukru moučka
- Vrchní krém:
- 1/2 pudinku vanilkového
- 1/2 pudinku jahodového
- mléko
- cukr
- 1 máslo
- ovoce dle chuti a možností
Postup přípravy receptu
-
Korpus:
Celá vejce vyšleháme s cukrama. -
Smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Pak sypkou směs přimícháme k vyšlehaným vajíčkům.
-
Dobře promícháme a vylijeme do vymazané dortové formy. Dáme péci asi na 20 minut dle trouby.
-
Smetany smícháme s cukrem.
-
Vychladlý korpus rozřízneme na půl a namažeme smetanou. Do ní dáme jahody, nebo jiné ovoce.
-
Urovnáme a přiklopíme vrchní část.
-
Vrchní krém:
Pudinky uvaříme dle návodu, odstavíme z plotny a stále mícháme, aby se neudělal škraloup. -
Rozpuštěné máslo vyšleháme s cukrem. Rozdělíme na dvě části a do každé vmícháme po částech téměř vychladlý pudink.
-
Zdobíme jednotlivými krémy a a ovocem. Dobrou chuť 🙂
Kuchařka: Semy.cz









