Čokoládový dort s mascarpone krémem a jahodami

210
- reklama -

Suroviny

Korpus:
500 ml čokoládové kefírové mléko
3/4 dcl oleje
2 vejce
350 g cukr krupice
350 g polohrubé mouky
1 rovná lžíce jedlé sody
4 lžíce kakaa
1/2 strouhané kvalitní čokolády
Krém:
1 Mascarpone
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
cukr moučka
jahody
čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Korpus:
    Smícháme vše sypké, přidáme vše tekuté a důkladně promícháme. Těsto je dost řídké. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut (záleží na troubě, vyzkoušíme špejlí:) )

  2. Krém:
    Mascarpone, smetanu a ztužovač vyšleháme do tuha. Dosladíme dle vaší chuti.

  3. Po upečení a vychladnutí korpus prořízneme na dvě části. Na první část dáme 3/4 krému, a kousky jahod. Můžeme také první část korpusu nejdříve provlhčit jahodovým džusem. Přiklopíme druhým dílem korpusu. Zbytkem krému dort obmažeme. Necháme ztuhnout v lednici.
    Na folii, kterou jsme si upravili dle velikosti dortu nalijeme rozpuštěnou čokoládu na vaření a rovnoměrně rozetřeme. Necháme lehce ztuhnout(čokoláda začne být matná) a přiložíme k dortu. Zajistíme provázkem a dáme ztuhnout do lednice. Po úplném ztuhnutí odstraníme folii.
    Dort poklademe jahodami, můžeme potřít želatinou.

Poznámka od kuchařky

Jak na čokoládový okraj najdete zde:

http://www.youtube.com/watch?v=fB7H1vED0AI&feature…