
Suroviny
- Korpus:
- 500 ml čokoládové kefírové mléko
- 3/4 dcl oleje
- 2 vejce
- 350 g cukr krupice
- 350 g polohrubé mouky
- 1 rovná lžíce jedlé sody
- 4 lžíce kakaa
- 1/2 strouhané kvalitní čokolády
- Krém:
- 1 Mascarpone
- 1 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- cukr moučka
- jahody
- čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu
-
Korpus:
Smícháme vše sypké, přidáme vše tekuté a důkladně promícháme. Těsto je dost řídké. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut (záleží na troubě, vyzkoušíme špejlí:) ) -
Krém:
Mascarpone, smetanu a ztužovač vyšleháme do tuha. Dosladíme dle vaší chuti. -
Po upečení a vychladnutí korpus prořízneme na dvě části. Na první část dáme 3/4 krému, a kousky jahod. Můžeme také první část korpusu nejdříve provlhčit jahodovým džusem. Přiklopíme druhým dílem korpusu. Zbytkem krému dort obmažeme. Necháme ztuhnout v lednici.
Na folii, kterou jsme si upravili dle velikosti dortu nalijeme rozpuštěnou čokoládu na vaření a rovnoměrně rozetřeme. Necháme lehce ztuhnout(čokoláda začne být matná) a přiložíme k dortu. Zajistíme provázkem a dáme ztuhnout do lednice. Po úplném ztuhnutí odstraníme folii.
Dort poklademe jahodami, můžeme potřít želatinou.
Poznámka od kuchařky
Jak na čokoládový okraj najdete zde:









