- reklama -
Suroviny
- 5 vajec
- 200 g čokolády na vaření
- 100 g másla
- 100 g cukru moučka
- 1 dcl smetany
- hrstka polohrubé mouky
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu s máslem. Do rozpuštěné směsi přidáme smetánku a cukr, přilijeme rozmíchaná vejce a přidáme hrstku mouky. Vše řádně zamícháme a nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané formy o průměru 24-26 cm.
-
Formu můžeme vystlat i pečicím papírem. Pečeme dle trouby na 160°C cca 60-70 minut. Pokud je nutné, přikrýváme pečicím papírem, ne alobalem.
-
Upečený dort necháme ve formě vychladnout, poté přemístíme do ledničky a konzumujeme nejlépe až druhý den. Vychlazený dort má ve středu lehce krémovou konzistenci, při nedopečení vypadá jako brownies. Skvěle chutná doplněný horkými malinami nebo neslazenou šlehačkou.
Kuchařka: Zuzka – Cobra