Čokoládový dort s horkými malinami

158
- reklama -

Suroviny

5 vajec
200 g čokolády na vaření
100 g másla
100 g cukru moučka
1 dcl smetany
hrstka polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu s máslem. Do rozpuštěné směsi přidáme smetánku a cukr, přilijeme rozmíchaná vejce a přidáme hrstku mouky. Vše řádně zamícháme a nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané formy o průměru 24-26 cm.


    Zobrazit celý recept

  2. Formu můžeme vystlat i pečicím papírem. Pečeme dle trouby na 160°C cca 60-70 minut. Pokud je nutné, přikrýváme pečicím papírem, ne alobalem.

  3. Upečený dort necháme ve formě vychladnout, poté přemístíme do ledničky a konzumujeme nejlépe až druhý den. Vychlazený dort má ve středu lehce krémovou konzistenci, při nedopečení vypadá jako brownies. Skvěle chutná doplněný horkými malinami nebo neslazenou šlehačkou.