
Suroviny
12 porcí
- Korpus:
- 4 vejce
- 120 g krupicového cukru
- 5 lžiček holandského kakaa
- 250 g másla nebo Hery
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 lžičky prášku do pečiva (kdo chce vyšší korpus, musí dát víc)
- 260 g hladké mouky
- 1 zakysaná smetana (15%)
- Krém:
- 120 g čokolády na vaření
- 150 ml smetany na šlehání
- 180 g másla
- 150 g moučkového cukru
- Náplň:
- Marmeláda dle chuti
- banány
- Zdobení:
- Čokoládová poleva
- hoblinky z bílé čokolády
- nadrcené mandle
Postup přípravy receptu
-
Korpus:
-
Všechny suroviny na korpus smícháme a těsto vylijeme do dortové formy. Troubu předehřejeme na 160 °C – pečeme přibližně 30 minut. Hotový korpus necháme vychladnout, poté ho vodorovně prokrojíme.
-
Krém:
-
Mezitím, co se nám peče korpus, si připravíme čokoládový krém. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu na šlehání, postupně přidáváme čokoládu na vaření, dokud se celá nerozpustí. Necháme důkladně vychladnout! V misce utřeme máslo s moučkovým cukrem a přidáme vychladlou smetanu s čokoládou.
-
Spodní část korpusu namažeme marmeládou a poklademe banány, které si nakrájíme na kolečka. Vrstvu banánů potřeme připraveným krémem a zaklopíme vrchní částí korpusu.
-
Celý dort polijeme čokoládovou polevou, posypeme čokoládovými hoblinkami a nadrcenými mandličkami 🙂
Poznámka od kuchařky
Jen jsem nestihla dort vyfotit, když se rozkrojil – snad to stihnu příště 🙂