Čokoládový dort Pavlova

58
- reklama -

Suroviny

6 vaječných bílků
300 g cukru krystal
1 lžička balsamica
5 lžic kakaa
60 g hořké čokolády alespoň 70%
Na ozdobení:
1-2 kelímky smetany ke šlehání
300 g malin

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme sníh a pomalu po malých dávkách přidáváme cukr. Přidáme balsamico, díky tomu se vytvoří tvrdá krusta a vevnitř přitom dort zůstane měkký.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme prosypané kakao. Nastrouháme čokoládu a kousky vmícháme do sněhu. Hmotu dáme buď do dortové formy (24 cm) a nebo navršíme na plech.

  3. Troubu si předehřejeme na 180°C, vložíme dort a hned potom stáhneme na 150°C a pečeme
    1 hodinu a 15 minut.

  4. Vychladlý dort naplníme ušlehanou šlehačkou a ozdobíme malinami. Můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami.

Poznámka od kuchařky

Recept podle Nigelly Lawson