Čokoládový dort

62
- reklama -

Suroviny
9 kousků

Těsto:
8 vajec
8 lžic horké vody
240 g krystalového cukru
300 g polohrubé mouky
krém:
3 vejce
150 g krystalového cukru
375 g másla
100 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:

  2. Žloutky ušleháme s horkou vodou, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Potom postupně vmícháme prosátou mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vlijeme do vymaštěné, moukou vysypané formy o průměru 24 cm a část do menšího kastrůlku, který slouží jako vrchní díl a upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé korpusy rozkrojíme na 3 plátky, z nich dva potřeme jahodovou marmeládou a jeden potřeme krémem. Povrch i boky potřeme zbylým krémem a ozdobit dle fantazie.

  3. Krém:

  4. Vejce s cukrem vyšleháme v páře do pěny. Máslo utřeme se změklou čokoládou a postupně vmícháme vychladlou pěnu z vajec.

Poznámka od kuchařky

Každej si nejvíce chválí ten piškot, ten opravdu nemá chybu. Tento dort jsem dělala mamince k narozeninám. Byl to můj první dvoupatrový dort, ale sklidil velký úspěch.