
Suroviny
9 kousků
- Těsto:
- 8 vajec
- 8 lžic horké vody
- 240 g krystalového cukru
- 300 g polohrubé mouky
- krém:
- 3 vejce
- 150 g krystalového cukru
- 375 g másla
- 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu
-
Těsto:
-
Žloutky ušleháme s horkou vodou, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Potom postupně vmícháme prosátou mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vlijeme do vymaštěné, moukou vysypané formy o průměru 24 cm a část do menšího kastrůlku, který slouží jako vrchní díl a upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé korpusy rozkrojíme na 3 plátky, z nich dva potřeme jahodovou marmeládou a jeden potřeme krémem. Povrch i boky potřeme zbylým krémem a ozdobit dle fantazie.
-
Krém:
-
Vejce s cukrem vyšleháme v páře do pěny. Máslo utřeme se změklou čokoládou a postupně vmícháme vychladlou pěnu z vajec.
Poznámka od kuchařky
Každej si nejvíce chválí ten piškot, ten opravdu nemá chybu. Tento dort jsem dělala mamince k narozeninám. Byl to můj první dvoupatrový dort, ale sklidil velký úspěch.