
Suroviny
- Pusinky:
- 3 bílky (pokojové teploty)
- 200 g cukru krupice
- špetka soli
- Korpus:
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 100 ml oleje
- 60 g kvalitního kakaa
- 200-220 ml mléka
- Náplň:
- 2 šlehačky 33%
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 mascarpone (velká balení)
- 2-4 lžíce cukru
- 1 cukr s mandlovou příchutí, nebo mandlový extrakt
- Dále:
- 2 želé čiré Dr. Oetker
- sirup jahodový
- ovoce na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Bílky se špetkou soli šleháme a když vidíme, že začínají houstnout, přidáváme po lžících cukr. Šleháme dál, až je sníh pevný a tuhý.
Naplníme cukrářský sáček a na plech s pečícím papírem děláme pusinky.
Sušíme v troubě při 100° cca 1 ½ -2 hodiny, záleží na troubě. -
Vše na korpus ušleháme a pečeme v kulaté formě, vystlané pečícím papírem asi tak 15-20 minut na 170°.
Je třeba hlídat a udělat test špejlí. -
Jahody opláchneme, necháme dobře osušit a překrojíme je na půlky.
-
Mascarpone s cukry umícháme do hladka a opatrně přidáváme do tuha ušlehanou šlehačku se ztužovačem.
Dáme aspoň na 1 hodinu do lednice. -
Hotový vychladlý korpus rozřízneme na dva pláty.
Jeden vrátíme do formy, navršíme 1 třetinu krému, poklademe půlkami jahod, dáme druhou třetinu krému, druhý plát korpusu a opět třetí díl krému.
Necháme pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne. -
Nakonec uvaříme želé podle návodu na obale, (já dávám na půl vodu s jahodovým sirupem a už cukr nepřidávám) přelijeme dort a necháme opět v lednici ztuhnout. Už to dlouho netrvá.
Nakonec ozdobíme pusinkami a jakýmkoliv ovocem.









