
- reklama -
Suroviny
- Piškot:
- 6 vajec
- 300 g cukr písek
- špetka soli
- 150 g tuku
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Na zdobení:
- 284 g balení marmelády St. Dalfour – pomerančová s kousky kůry
- čokoládová polevá
- moučka z lískových ořechů
- 3 pomeranče
- 500 ml plnotučné smetany
- moučkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Píškot upečeme na 180°C 20-30 minut.
-
Rozpůlíme, spojíme marmeládou, polejeme polevou, okraje ozdobíme ořechovou moučkou.
-
Nakrájíme pomeranče na půlměsíčky, odkrojíme kůrky, pocukrujeme.
-
Vyšleháme smetanu, dort zdobíme pytlíkem od vnějšího okraje ke středu, přičemž vkládáme mezi vrstvy šlehačky dílky pomeranče.
Poznámka od kuchařky
Marmelada je k sehnani ve vetsich supermarketech nebo Bio potravinach. Ja davam na dort cele 284gramove baleni, vsakne se do piskotu 🙂
Kuchař: Milena a Damien