Čokoládovo-pomerančový dort

45
- reklama -

Suroviny

Piškot:
6 vajec
300 g cukr písek
špetka soli
150 g tuku
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Na zdobení:
284 g balení marmelády St. Dalfour – pomerančová s kousky kůry
čokoládová polevá
moučka z lískových ořechů
3 pomeranče
500 ml plnotučné smetany
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Píškot upečeme na 180°C 20-30 minut.

  2. Rozpůlíme, spojíme marmeládou, polejeme polevou, okraje ozdobíme ořechovou moučkou.

  3. Nakrájíme pomeranče na půlměsíčky, odkrojíme kůrky, pocukrujeme.

  4. Vyšleháme smetanu, dort zdobíme pytlíkem od vnějšího okraje ke středu, přičemž vkládáme mezi vrstvy šlehačky dílky pomeranče.

Poznámka od kuchařky

Marmelada je k sehnani ve vetsich supermarketech nebo Bio potravinach. Ja davam na dort cele 284gramove baleni, vsakne se do piskotu 🙂