Čokoládovo – mandlový koláč s hruškami (bez mouky)

41
- reklama -

Suroviny

200 g hořké čokolády
120 g másla
4 lžíce cukru
2 lžíce brandy
3 vejce
100 g oloupaných mletých mandlí
1 lžíce kakaa
3 větší hrušky

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozlámeme do kastrůlku a necháme rozpustit ve vodní lázni. K čokoládě přidáme máslo a oboje necháme také rozpustit, pak vmícháme cukr a necháme vše vychladnout.
    Do čokoládové směsi pak přimícháme jeden po druhém žloutky, brandy, kakao a mleté mandle.
    Z bílků ušleháme sníh a ten nakonec také lehce vmícháme do těsta.


    Zobrazit celý recept

  2. Hrušky přepůlíme, oloupeme, vybereme jádřinec a na vrchní straně každé hrušky uděláme nožem zářezy asi 3 mm hluboké.

  3. Formu na koláč vymažeme tukem, vysypeme moukou (nebo mletými mandlemi) a nalijeme do ní těsto. Na těsto naklademe dokola připravené půlky hrušek.
    Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35-40 minut.
    Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme.