- reklama -
Suroviny
- 200 g hořké čokolády
- 120 g másla
- 4 lžíce cukru
- 2 lžíce brandy
- 3 vejce
- 100 g oloupaných mletých mandlí
- 1 lžíce kakaa
- 3 větší hrušky
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu rozlámeme do kastrůlku a necháme rozpustit ve vodní lázni. K čokoládě přidáme máslo a oboje necháme také rozpustit, pak vmícháme cukr a necháme vše vychladnout.
Do čokoládové směsi pak přimícháme jeden po druhém žloutky, brandy, kakao a mleté mandle.
Z bílků ušleháme sníh a ten nakonec také lehce vmícháme do těsta. -
Hrušky přepůlíme, oloupeme, vybereme jádřinec a na vrchní straně každé hrušky uděláme nožem zářezy asi 3 mm hluboké.
-
Formu na koláč vymažeme tukem, vysypeme moukou (nebo mletými mandlemi) a nalijeme do ní těsto. Na těsto naklademe dokola připravené půlky hrušek.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35-40 minut.
Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme.
Kuchařka: Angel 666