Čokoládovo – kokosový zákusek

223
- reklama -

Suroviny

Těsto:
300 g sušenek – já použila polomáčené
150 g změklého másla
2 lžíce kakaa
Dále:
100 g strouhaného kokosu
100 g nasekané hořké čokolády
100 g rozinek (nemusí být)
100 g sekaných oříšků nebo mandlí
1 Salko

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme. Přidáme kakao, změklé máslo a prohněteme.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto rozmístíme (nejlépe namočenýma rukama) na plechu nebo pekáčku vyloženém pečícím papírem tak, aby bylo po celé ploše (množství je na menší pekáček cca 25 x 30 cm).

  3. Na těsto nasypeme kokos, rozinky, nasekanou čokoládu, oříšky nebo mandle a vše zalijeme Salkem (já jsem si ponechala trošku Salka a plátků mandlí na závěr na ozdobu).

  4. Pečeme na 160° asi 20 – 25 minut.

  5. Po upečení jsem dozdobila „mřížkou“ ze Salka a posypala mandlovými lupínky.

  6. Necháme vychladnout a uležet, nejlépe do druhého dne (klidně může být i v lednici). Krájíme na malé kousky.

Poznámka od kuchařky

Některé druhy sušenek více „sají“ máslo, pak je potřeba ho malinko přidat, směs na těsto by měla být pastovitá a nedrobit se. Nakrájený zákusek vydrží v uzavřené doze několik týdnů.

Díky Salku je to dost sladké, jako zákusek ke kávě stačí kousek na chuť – není to „koláč na zasycení dětí“:-)

Inspirace: Annabel Langbain