
Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 80 g mletých ořechů
- 150 g postrouhaných jablek
- 3 polévkové lžíce krupice
- 1 polévková lžíce kakaa
- Náplň:
- 120 g másla
- 120 g ztuženého tuku
- 3 vejce
- 6 polévkových lžic krystalového cukru
- 3 polévkové lžíce kakaa
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny.
-
Po částech zlehka vmícháme mleté ořechy, postrouhaná jablka, krupici a kakao. Nakonec vmícháme tuhý sníh.
-
Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a vlijeme těsto a dáme péct.
-
Upečený a vychladlý korpus potřeme náplní a necháme v ledničce ztuhnout.
-
Potom povrch polijeme čokoládovou polevou a libovolně zdobíme.
-
Příprava náplně: Nad párou rozpustíme máslo se ztuženým tukem a necháme vychladnout. Vejce, krystalový cukr a kakao šleháme nad párou do zhoustnutí, odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty pomalu přidáváme máslo se ztuženým tukem a vše dobře vyšleháme. Závěrem můžeme přidat trochu rumu.
Poznámka od kuchařky
Tip: Těsto můžeme udělat z dvojité dávky, pak ho vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný velký plech s vyvýšeným okrajem. Nahoru dáme náplň a polijeme čokoládou a krájíme na kostky.









