Čokoládové sušenky pre alergikov

58
- reklama -

Suroviny
16ks, na jeden plech

1 větší vejce
125 g změklého másla
100 g ovocného cukru
175 g tmavé čokolády na vaření, minimálně 55% kakao
1/2 vanilkové aroma
40 g nasekaných ořechů
250 g rýžové mouky
1 lžička prášku do pečiva
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cokoladu nahrubo posekame a nejaku cast odlozime na posypanie.

  2. Vsetky ostatne suroviny bud vymiesame v kuchynskom robote, alebo v pekarni.

  3. Z cesta robime placky o priemere asi 7cm a vysoke asi 8mm, ukladame na plech. Posypeme nasekanou cokoladou.

  4. Pecieme vo vyhriatej rure na 200°C asi 12 minut.

Poznámka od kuchařky

Alergia na: hlavne lepok a psenica, mlieko, cukor. Pri prisnej diete je mozne zamenit maslo za Heru a cokoladu za orechy. Pripadne odobrat 1PL muky a pridat 1PL kakaa.