
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 7 vajec
- 150 g polohrubé mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 100 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 10 g čokolády
- Krém:
- 3 celá vejce
- 150-180 g moučkového cukru
- 50 g čokolády
- 250 g másla
- Poleva:
- 1 zakysaná smetana
- 1 čokoláda na vaření
- meruňková marmeláda
- 50 ml rumu
Postup přípravy receptu
-
Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny.
-
Pak přidáme žloutky a měkkou čokoládu (já jsem ji trochu nahřála nad párou)a dobře rozmícháme.
-
Nakonec vmícháme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva.
-
Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Pečeme pomalu při mírné teplotě a po upečení necháme vychladnout.
-
Nad párou šleháme celá vejce s moučkovým cukrem,dokud vše nezhoustne.
-
Zvlášť vymícháme máslo s rozpuštěnou čokoládou a přimícháme k vychlazeným vyšlehaným vejcím.
-
Na polevu rozpustíme nad párou čokoládu a ještě do teplé vmícháme kysanou smetanu. Vymícháme hladkou polevu.
-
Piškot potřeme džemem smíchaným s rumem.
-
Pak navrstvíme krém a nakonec polijeme polevou. Necháme vychladit.
Kuchařka: marbene