Suroviny
cca 10 větších muffinů
- Těsto:
- 375 g polohrubé mouky
- 180 g cukru krystal (třtinový cukr)
- vanilkový cukr
- lžička prášku do pečiva
- 30 g kakaa (karobu)
- 90 g másla
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 1 malý bílý jogurt (např. Activia)
- 1 čokoláda (mléčná, hořká, čokoládové lupínky…)
- Krém:
- 400 ml mléka
- vanilkový pudink
- cukr dle chuti
- 100 g másla
Postup přípravy receptu
-
Ručním šlehačem vyšleháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce dohladka. Poté přidáme jogurt a mléko a vše znovu zamícháme.
-
Ve vedlejší misce smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao. Smíchané sypké ingredience postupně přimícháváme do první směsi. Nakonec vmícháme nalámanou čokoládu.
-
Vzniklé dost husté těsto dáváme do nevymazané silikonové formy nebo klasické vymazané a moukou vysypané formy na muffiny. Pečeme při 175°C cca 20 minut, až se nelepí těsto na špejli.
-
Během pečení si připravíme klasickým způsobem hustší pudink, který po vychladnutí smícháme s předem vyšlehaným máslem. Po upečení a vychladnutí muffiny rozřízneme napůl a plníme krémem (já jsem použila zdobící pytlík).
Poznámka od kuchařky
Upravila jsem recept z této stránky http://rebarborovy-kolac.cz/cokoladove-muffiny/