Čokoládové muffiny s krémem

64
- reklama -

Suroviny
cca 10 větších muffinů

Těsto:
375 g polohrubé mouky
180 g cukru krystal (třtinový cukr)
vanilkový cukr
lžička prášku do pečiva
30 g kakaa (karobu)
90 g másla
1 vejce
100 ml mléka
1 malý bílý jogurt (např. Activia)
1 čokoláda (mléčná, hořká, čokoládové lupínky…)
Krém:
400 ml mléka
vanilkový pudink
cukr dle chuti
100 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Ručním šlehačem vyšleháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce dohladka. Poté přidáme jogurt a mléko a vše znovu zamícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve vedlejší misce smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao. Smíchané sypké ingredience postupně přimícháváme do první směsi. Nakonec vmícháme nalámanou čokoládu.

  3. Vzniklé dost husté těsto dáváme do nevymazané silikonové formy nebo klasické vymazané a moukou vysypané formy na muffiny. Pečeme při 175°C cca 20 minut, až se nelepí těsto na špejli.

  4. Během pečení si připravíme klasickým způsobem hustší pudink, který po vychladnutí smícháme s předem vyšlehaným máslem. Po upečení a vychladnutí muffiny rozřízneme napůl a plníme krémem (já jsem použila zdobící pytlík).

Poznámka od kuchařky

Upravila jsem recept z této stránky http://rebarborovy-kolac.cz/cokoladove-muffiny/