
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 100 g tmavé kvalitní čokolády
- 30 g másla
- 70 g cukru
- 2 vejce
- 120 g hladké mouky
- 6 g kypřícího prášku do pečiva
- 5 g kakaa
- 50 ml smetany 30%
- hrst nalámané čokolády (pecek)
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu rozpusťte s máslem ve vodní lázni anebo opatrně na nízkém plameni.
-
V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.
-
Mouku promíchejte s kakaem a kypřícím práškem.
-
Zchladlou čokoládovou směs vmíchejte k vaječné pěně a promíchejte.
-
Nasypte do mísy mouku s kakaem a kypřícím práškem, lehce promíchejte a přilijte smetanu.
-
Do směsi nasypte hrst čokoládových kousků a promíchejte.
-
Naplňte formičky tak, aby byla hmota alespoň 2 cm pod okrajem. Nejlépe ještě míň, aby vám nevytekly jako mě.
-
Pečte v troubě předehřáté na 180 ⁰C. asi 35 minut. Že jsou muffiny hotové poznáte tak, že do nich zapíchnete špejli. Je-li suchá, můžete muffiny vyndávat z trouby.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/
Kuchařka: Vareniste.cz