- reklama -
Suroviny
92ks
- Těsto:
- 140 g hladké mouky
- 100 g tuku (hera, máslo)
- 2 žloutky
- 2 lžíce cukru moučka
- krém:
- 100 g čokolády na vaření
- 140 g cukru krystal nebo moučka
- 2 bílky
- sníh ze 4 bílků (z toho 2 použijeme z těsta)
Postup přípravy receptu
-
Krém: rozpustíme čokoládu spolu s cukrem, přidáme bílky – bílky se dají nahradit jesenkou, nebo piknikem (slazené mléko v tubě na jeden bílek jedna lžíce) a do chladnoucí hmoty přidám ušlehaný sníh ze 4 bílků.
-
Těsto: Zaděláme těsto a plníme tím vymazané košíčky.
-
Peču tak 10 minut na 150°C. Košíčky vyklopím – jsou na půl upečené.
-
Do nich naliju krém a dopečem tak 15 minut. Musí se udělat taková křupka na vrchu krému. Uvnitř to bude trošku řidké, ale nepoteče to.
Poznámka od kuchařky
krému je hodně, tak dělám dvojtou dávku těsta. Nebo pak udělat poloviční krém.
Kuchařka: marunda