Čokoládové mističky

60
- reklama -

Suroviny
92ks

Těsto:
140 g hladké mouky
100 g tuku (hera, máslo)
2 žloutky
2 lžíce cukru moučka
krém:
100 g čokolády na vaření
140 g cukru krystal nebo moučka
2 bílky
sníh ze 4 bílků (z toho 2 použijeme z těsta)

Postup přípravy receptu

  1. Krém: rozpustíme čokoládu spolu s cukrem, přidáme bílky – bílky se dají nahradit jesenkou, nebo piknikem (slazené mléko v tubě na jeden bílek jedna lžíce) a do chladnoucí hmoty přidám ušlehaný sníh ze 4 bílků.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto: Zaděláme těsto a plníme tím vymazané košíčky.

  3. Peču tak 10 minut na 150°C. Košíčky vyklopím – jsou na půl upečené.

  4. Do nich naliju krém a dopečem tak 15 minut. Musí se udělat taková křupka na vrchu krému. Uvnitř to bude trošku řidké, ale nepoteče to.

Poznámka od kuchařky

krému je hodně, tak dělám dvojtou dávku těsta. Nebo pak udělat poloviční krém.