Čokoládové kostky

56
- reklama -

Suroviny

Těsto :
5 vajec
15 dkg cukru krupice
15 dkg hladké mouky
2 dkg kakaa
náplň :
500 ml mléka
12 dkg cukru moučka
2 balíčky kakaového pudinkového prášku
15 dkg másla
20 dkg cukrářských piškotů
200 ml smetany 33%
1 Polévková lžíce medu
50 ml rumu
dokončení :
2 dkg kakaa
10 dkg čokolády na vaření
5 dkg ztuženého tuku

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Vmícháme mouku a kakao. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut. Korpus po upečení necháme vychladnout a překrojíme ho na dvě části. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Po vychlazení ji vyšleháme s máslem do hladkého krému. Jeden díl korpusu potřeme jednou polovinou krému. Na to naskládáme piškoty, které jsme nejprve namáčeli ve svařené smetaně s medem a rumem. Na piškoty navrstvíme druhou polovinu krému a přikryjeme druhou částí korpusu. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny. Mezitím si v páře rozpustíme čokoládu na vaření a ztužený tuk. Takto připravenou polevou přelijeme celý moučník a necháme zatuhnout. Pak krájíme kostky 5×5 cm a zdobíme podle fantazie ušlehanou smetanou a čokoládovými hoblinkami.