
Suroviny
dle velikosti použitých košíčků
- papírové košíčky
- čokolády podle chuti (mléčná, bílá, hořká, oříšková…)
- Náplň:
- smetana na šlehání
- ztužovač šlehačky
- jahody
- vanilkový cukr
- jahody
- cukrářské sypání na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni si rozehřejeme alespoň 200g čokolády, podle toho, kolik košíčků chcete mít.
-
Papírové košíčky vymažeme slabou vrstvou čokolády, dáme do lednice ztuhnout a ještě jednou košíček potřeme. Opět dáme košíčky ztuhnout.
-
Pokud už jsou košíčky zcela zaplněné čokoládou a neprosvítá košíček, můžeme čokoládu opatrně vyloupnout z papírků. Pokud prosvítá, potřeme ještě čokoládou.
-
Košíčky plníme libovolnou náplní a ozdobíme. Já jsem vyšlehala smetanu na šlehání a vanilkový cukr se ztužovačem a do části jsem přišlehala jahody.
TIPY:
– Do smetany zašlehejte jiné ovoce, například borůvky budou vypadat krásně v šlehačce i na ozdobu:)
– Místo šlehačky dejte například pudinkový krém.
– Jednoduše udělejte DIA košíčky rozpuštěním dia čokolády s fruktózou a ozdobte vyšlehanou smetanou na šlehání od Ramy se sladidlem.
– Další nápady vítám:-)
Poznámka od kuchařky
Inspiraci na tyto super košíčky jsem získala na úžasném webu paní Ivany M., a tímto jí za to moc děkuji. http://ekucharka.net/