Čokoládové crinkles s bílým kabátkem

57
- reklama -

Suroviny
50 – 60 porcí

250 g hladké mouky
350 g cukr krystal
125 g kakaa
115 g másla – povolené
4 vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
2 lžičky prášku do pečiva
0,5 lžičky soli
cukr moučka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve ušleháme máslo s cukrem do pěny, postupně jedno po druhém zašleháme vejce a extrakt s kakaem.
    V jiné míse smícháme všechny sypké ingredience a následně je postupně zašleháme do tekuté směsi.

  2. Těsto zabalíme do folie a dáme nejméně na 4-5 hodin do lednice – doporučuji přes noc.

  3. Vychladlé těsto vyndáme z lednice a tvoříme kuličky. Ty následně obalíme v cukru moučce a skládáme je na plech. Nechte si odstupy mezi jednotlivými kuličkami, roztečou se.
    Pečeme na 175°C přibližně 10 minut.
    Sušenky vyndaváme ještě trochu měkké, později trochu ztuhnou.

Poznámka od kuchařky

Tyto sušenky jsou naprosto výborné.

Uchováváme je jako běžné cukroví nebo sušenky, tedy v chladu.

Myslím si, že jsou ideální volbou na zimní válení se u teplého krbu s čajíkem, kakaem nebo kávičkou a užívání si té vánoční atmosféry, která se kolem nás vznáší.