Čokoládové brownies s vlašskými ořechy

74
- reklama -

Suroviny
9 čtverečků

6 PL másla (85 g)
125 g hořké čokolády
100 g mléčné čokolády
3/4 hrnku cukru (170 g)
1 ČL vanilkového extraktu
2 vejce
1/4 hrnku mouky (30 g)
1 hrnek vlašských ořechů nebo mandlí, lískových ořechů, hrubě nasekané (100 g)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
    Čtvercový plech na pečení vel. 21 x 21 cm vyložíme alobalem (nebo jakoukoli pečící formu, jen nesmí být moc velká, aby brownies nebyly moc nízké), i po stranách a lehce vymažeme. .


    Zobrazit celý recept

  2. Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme čokoládu a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
    Odstraníme z plotny a vmícháme cukr a vanilku.
    Vmícháme vejce, jedno po druhém.
    Přidáme mouku a usilovně mícháme až bude těsto hladké a lesklé a bude se odlepovat od stran hrnce. (cca 1 minutu)
    Vmícháme ořechy.

  3. Těsto nalijeme do připraveného plechu a pečeme asi 20 – 30 minut. Bude se zdát, že těsto není dostatečně upečené, ale po vychlazení získá tu pravou konzistenci (tuhé a žvýkací).
    Před krájením necháme úplně vychladnout. Vyndáme brownies na fólii z plechu a nakrájíme na malé čtverečky.
    Můžeme použít jen hořkou nebo jen mléčnou čokoládu. U mléčné bych ale doporučila snížit cukr na polovinu hrnku; naopak u hořké bych cukr navíc nepřidávala.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz