
Suroviny
24 ks
- 1 hrnek (227 g) másla
- 2 hrnky (400 g) krupicového cukru
- 4 vejce
- 1,25 hrnku (160 g) kakaového prášku
- 1 kL soli
- 1 kL prášku do pečiva
- 1 PL vanilkového extraktu
- 1,5 hrnku (190 g) hladké mouky
- 200 g hořké čokolády ( nakrájené na kousky)
- 100 g mléčné čokolády (nakrájené na kousky)
Postup přípravy receptu
-
1. Troubu předehřejeme na 180°C.
-
2. Hluboký plech na pečení, velikosti 24 x 31 cm vyložíme pečicím papírem, a to tak, aby pečicí papír sahal přes okraj.
-
3. V menším hrnci na nižším stupni rozpustíme máslo, vmícháme cukr a za stálého míchání vaříme asi 1 až 2 minuty. Směs se nesmí vařit!
-
4. Směs másla nalijeme do velké mísy nebo kuchyňského robotu, vmícháme kakaový prášek, vejce, sůl, vanilkový extrakt. Řádné promícháme a vyšleháme.
-
5. Prášek do pečiva smícháme s moukou a postupně přidáme do směsi společně s krájenou čokoládou. Řádné promícháme.
-
6. Těsto nalijeme, resp. rozetřeme (směs bude tuhá, hutná, lepkavá) do připraveného plechu.
-
7. Pečeme 30 minut – pozor, abychom brownies nepekli moc dlouho a nevysušili je! Bude se zdát, že těsto není dostatečně upečené, ale po vychlazení získá tu pravou konzistenci. Okraje budou hotové, ale prostředek se bude zdát lehce nedopečený.
-
8. Před podáváním a krájením necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz









