
Suroviny
zhruba 6-8
- 400 ml mléka
- 160 g krupicového cukru – dle chuti
- 1 vanilkový cukr
- 18 g čokoládového pudinkového prášku
- 15 g kakaa
- 250 g tučnějšího tvarohu ve vaničce
- 200 g sladké 12% smetany
- 1 lžíce tuzemáku
Postup přípravy receptu
-
Do lehce vlažného mléka metličkou vmícháme cukr, vanilkový cukr, pudink, kakao. Za stálého míchání přivedeme k varu a na malém příkonu tepla povaříme cca 4 minuty. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Pak zašleháme tvaroh, smetanu a rum. Místo šlehání můžeme směs rozmixovat.
-
Studenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 40 minut. Ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Mám výrobník zmrzliny s větší nádobou, kdo má s menší, tak musí snížit dávku.
Množství rumu nezvyšujeme, směs by skrz alkoholu nezmrzla moc pevně. Rum můžeme buď vynechat úplně, nebo nahradit kapkou nějakého rumového aroma.
Pracujeme s vychlazenými surovinami. Do výrobníku dáváme dobře vychlazenou směs.
Pokud zmrzlinu nezkonzumujeme všechnu najednou, tak ji s oblibou plním do nanukových plastových formiček a uskladním v mrazničce. Jednotlivé formičky nezaberou tolik místa a každý si odebere, když má na ni chuť.