- reklama -
Suroviny
- 1 sklenice kompotovaných třešní (350 g po okapání, vypeckujeme)
- 150 g bezlepkové mouky např.Shär
- 50 g pohankové mouky
- 1 pudink čokoládový
- 1 balíček kypřícího prášku
- 125 g cukru
- 1 balíček Vanilkového cukru
- 5 vajec
- 150 ml oleje
- 125 ml podmáslí
- 100 g čokolády na vaření(nastrouhané nebo nasekané)
- 1/2 lžičky guarové gumy
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu těsta necháme předem třešně dobře okapat na sítku.
-
Do mísy prosejeme mouku, pudingový prášek a kypřící prášek do pečiva.
-
Přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, olej a podmáslí. Vše šleháme elektrickým šlehačem 2 minuty na nejvyšším stupni do hladkého těsta.
-
Stěrkou nebo lžící lehce vmícháme nastrouhanou čokoládu a okapané (vypeckované) třešně.
-
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme – elektrická trouba 180°C, plynová trouba stupeň 2-3 asi 45-55 minut.
-
Bábovku necháme vychladnout na mřížce a podáváme.
Poznámka od kuchařky
ZDROJ: Dr.Oetker – Pečeme s láskou 3 – upraveno
Kuchařka: Papunka