Čokoládová třešňová bábovka (bezlepková)

33
- reklama -

Suroviny

1 sklenice kompotovaných třešní (350 g po okapání, vypeckujeme)
150 g bezlepkové mouky např.Shär
50 g pohankové mouky
1 pudink čokoládový
1 balíček kypřícího prášku
125 g cukru
1 balíček Vanilkového cukru
5 vajec
150 ml oleje
125 ml podmáslí
100 g čokolády na vaření(nastrouhané nebo nasekané)
1/2 lžičky guarové gumy

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu těsta necháme předem třešně dobře okapat na sítku.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mísy prosejeme mouku, pudingový prášek a kypřící prášek do pečiva.

  3. Přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, olej a podmáslí. Vše šleháme elektrickým šlehačem 2 minuty na nejvyšším stupni do hladkého těsta.

  4. Stěrkou nebo lžící lehce vmícháme nastrouhanou čokoládu a okapané (vypeckované) třešně.

  5. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme – elektrická trouba 180°C, plynová trouba stupeň 2-3 asi 45-55 minut.

  6. Bábovku necháme vychladnout na mřížce a podáváme.

Poznámka od kuchařky

ZDROJ: Dr.Oetker – Pečeme s láskou 3 – upraveno