
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 70 g cukru
- 20 g kakaa
- 1 ČL škrobové moučky
- 40 g hrubé mouky
- máslo
- Krém:
- 300 ml smetany na šlehání
- 1 vanilkový cukr
- cukr
- 1 zakysaná smetana
- borůvky
Postup přípravy receptu
-
Těsto:
Ušleháme sníh z bílků, přidáme žloutky a postupně i sypké suroviny. Rolády pečeme na 170°C asi 17 minut, vždy je pečeme na máslem pomazaném pečícím papíře, rolujeme až vychladlé, ale nenecháváme je dlouho čekat, aby neoschly. -
Krém:
Ušleháme smetanu se ztužovačem, přidáme zakysanou smetanu, 2/3 krému potřeme upečený plát, posypeme ovocem a zarolujeme. Zbylý krém kde přidáme kakao natřeme na povrchu rolády.
Kuchařka: Denisa









