Čokoládová pomazánka

96
- reklama -

Suroviny

1 salko
200 g hořké čokolády
1 Zlatá haná nebo máslo

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a po mírném zchladnutí vyšleháme s ostatními ingrediencemi.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Čokoládu používám raději kvalitní 70 % a více, je chuťové lepší, Zlatá haná je směsný tuk a lépe se roztírá a netuhne jako klasické máslo, proto volím Zlatou hanou, ale můžete použít i máslo. Nenahrazovat tuky tipu planta, omega atd, mají pachuť a jsou tučnější. Používám na pečivo, na rolády, na boule- plněné dorty, do pralinek, do plněného odpalovaného těsta,… můžete přidat pár kapek aroma mandlové, pomerančové, ořechové má to pak super šmak