
- reklama -
Suroviny
- 250 ml smetany
- 1 rovná lžíce holandského kakaa
- 200 g dobré hořké čokolády
- vanilkový lusk nebo svitek skořice nebo (mňam)
- 2 tobolky kardamomu
- případně moučkový cukr dle chuti, ale není třeba
- k podávání čerstvé ovoce
- vlašské ořechy
- mandle
- cukrářské piškoty
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku nalijeme smetanu, vhodíme vybrané koření a přivedeme téměř k varu. Odstavíme, vybereme koření a nalámeme do ní čokoládu, přisypeme kakao, necháme rozpustit a rozmícháme.
-
Podle potřeby nalijeme nebo přecedíme do mističek a podáváme teplé s ovocem na plátky, jádry ořechů nebo mandlí a cukrářskými piškoty.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: zizala









