Čokoládová poleva od cukrářky

265
- reklama -

Suroviny

250 g ztuženého tuku
100 g čokolády na vaření
70 g kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázní rozehřejeme tuk, přidáme nalámanou čokoládu a proseté kakao. Vše důkladně promícháme do rozpuštění čokolády – nevaříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Poleva je hodně řídká, přendáme ji do misky vhodné do MT, chvíli necháme chladnout a hned zdobíme. Když začne poleva tuhnout a je moc hustá, dáme ji na pár vteřin do MT. Do této polevy zásadně nedáváme cukr. Je výborná na drobné cukroví, které přímo do čokolády vrchem namáčíme.

Poznámka od kuchařky

Poleva je krásně lesklá a je ji hodně. Dá se zmrazit a použít znovu.