
- reklama -
Suroviny
- 175 g kvalitní hořké čokolády (Nejlépe 80% kakaa)
- 1,5 dl smetany ke šlehání
- 1 dl smetany na vaření
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky celého červeného pepře
Postup přípravy receptu
-
Smetanu na vaření svaříme s vanilkovým cukrem, vsypeme kostičky čokolády a mícháme či mixujeme dokud se čokoláda nerozpustí.
-
Přidáme vejce které v čokoládě rozmixujeme a necháme trochu zchladnout.
-
Mezitím si ušleháme smetanu ke šlehání a zlehka ji vmícháme do vlažné čokoládové směsi spolu s červeným pepřem.
-
Pěnu necháme vychladit v pohárech. Při podávání zdobíme šlehačkou, pepřem a lístky máty..
Poznámka od kuchařky
Fotky dodám později…
Kuchař: Terisek.92