
- reklama -
Suroviny
pro 6 osob
- 4 vajíčka
- 40 g krupicového cukru
- 200 g tmavé čokolády
- 300 ml šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků.
-
V misce rozšleháme metlou žloutky, přidáme cukr a šleháme do leskla.
-
Ve vodní lázni rozpustíme do hladka čokoládu, přidáme 60 ml šlehačky, žloutky a dobře smícháme.
-
Zbylou šlehačku vyšleháme, stejně tak i vyšleháme bílky, spojíme dohromady a přidáme čokoládovou směs.
-
Smícháme a rozdělíme do misek.
-
Necháme chladit v ledničce 2-3 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla ve starším vydání apetit.
Cukru jsem přidala víc. Zdálo se mi, že 86% čokoláda je dost hořká.
Kuchařka: Veroly