Čokoládová pěna Apetit

51
- reklama -

Suroviny
pro 6 osob

4 vajíčka
40 g krupicového cukru
200 g tmavé čokolády
300 ml šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků.

  2. V misce rozšleháme metlou žloutky, přidáme cukr a šleháme do leskla.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme do hladka čokoládu, přidáme 60 ml šlehačky, žloutky a dobře smícháme.

  4. Zbylou šlehačku vyšleháme, stejně tak i vyšleháme bílky, spojíme dohromady a přidáme čokoládovou směs.

  5. Smícháme a rozdělíme do misek.

  6. Necháme chladit v ledničce 2-3 hodiny.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem našla ve starším vydání apetit.

Cukru jsem přidala víc. Zdálo se mi, že 86% čokoláda je dost hořká.