Suroviny
- 2 hrnky rýže (Nejlépe Thajská jasmínová)
- 1 litr mléka
- 6 lžic cukru
- voda
- špetka soli
- (Na polevu)
- 1 lžíce másla
- 50g čokolády na vaření
- 0,2 dcl smetany
Postup přípravy receptu
-
Rýži nasypeme do rýžovaru, propláchneme vodou a slijeme. Rýži zalijeme vodou necelý centimetr nad hladinu rýže, přidáme špetku soli a zapneme rýžovar.
-
Po cca 7 minutách, když slyšíme, že se rýže začala vařit hrnec otevřeme, nasypeme do něj cukr a zalijeme mlékem.
-
Vaříme dál až do změknutí, téměř rozvaření. Rýži můžeme nechat dále ohřívat (režim Warm), aby pěkně změkla.
-
V kastrůlku rozehřejeme máslo, rozlámeme čokoládu a přidáme smetanu. Mícháme šlehací metlou do zhoustnutí.
Poznámka od kuchařky
Moje děti milují mléčnou rýži, ale ta v obchodě je předražená a plná éček. Rozhodla jsem se, že ji vyzkouším v hrnci na rýži, který mám už nějakou dobu doma. Hrnec jsme si koupili zde: http://www.nastrojan.cz/hrnec-na-ryzi-velky-5-litru-2 Je to snadné, rychlé, levné a chutné!