
- reklama -
Suroviny
- 2 kg jablek
- 50 dkg cukr krystal
- 3 vanilkové cukry
- 2 čokoládové pudinky
- 10 dkg kakaa
- 10 dkg lískových oříšků
- 1 slazené kondenzované mléko
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a rozvaříme ve 2 dcl vody (rozmixujeme).
-
Přidáme ostatní přísady, povaříme asi 2 minuty, promixujeme a dáme do skleniček.
-
Zavařujeme asi 20 minut při 85°C.
-
Lískové oříšky buď pokrájíme na malé kousky nebo nastrouháme, to záleží, pro jak staré dítě to je.
-
Může se to přidávat do bílých jogurtů místo marmelády nebo to jíst jen tak samotné.
-
Množství z této dávky je 9 skleniček 0,3 l, ale můžete to zavařovat do skleniček od výživy.
-
Udělala jsem pokus: dala jsem do skleničky čokoládovou dobrotu, dala do ledničky ztuhnout a na to jsem dala jablečnou přesnídávku a je vynikající.
Poznámka od kuchařky
Pozor, při vaření to prská, musí se u toho stát a míchat.
Kuchařka: Zdenka +++









