Čokoládová bábovka z červené řepy

81
- reklama -

Suroviny

-250 g změklého másla + na vymazání formy
-300 g třtinového cukru
-4 vejce
-115 g kvalitní čokolády nejlépe 70% kakaa
-340 g pyré z upečené nebo vařené červené řepy
-1 lžička vanilkového extraktu
-1 lžička octa (použil jsem malinový)
-280 g hladké mouky
-2 lžičky jedlé sody
-1/4 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Upečenou a oloupanou řepu rozmixujeme na pyré.


    Zobrazit celý recept

  2. Formu na bábovku vymažeme dobře máslem.

  3. Mouku a sodu společně prosijeme do mísy, přidáme sůl, promícháme a dáme stranou.

  4. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout, ale ne ztuhnout.

  5. Změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme a zašleháváme jedno vejce po druhém.

  6. Přimícháme vanilkový extrakt a ocet.

  7. Přidáme pyré z červené řepy a rozpuštěnou vychladlou čokoládu. Dobře promícháme. Nakonec přimícháme směs mouky.

  8. Těstem naplníme formu a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi 40–50 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.

  9. Po upečení necháme 10 minut stát ve formě a pak vyklopíme.

Poznámka od kuchařky

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…

Je velice důležité použít kvalitní čokoládu.