
- reklama -
Suroviny
- 180 g hery (nebo jiného tuku)
- 200 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce rumu
- 5 vajec
- 250 g hrubé mouky
- 50 g solamylu
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 100 g čokolády na vaření (strouhané)
- 50 ml mléka (vlažného)
- trochu tuku (na vymazání formy)
- hrubá mouka (na vysypání)
- 2 lžíce meruňkové marmelády
- 150 g čokoládové polevy
- (Bábovku po upečení a mírném zchladnutí můžeme potřít 2 lžícemi rozehřáté meruňkové marmelády a pak celou polít 150 g čokoládové polevy.)
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk třeme s cukrem do pěny, přidáme rum a ještě chvíli šleháme.
-
Pak přidáváme po jednom celém vejci – postupně a vždy dobře rozšleháme, pak mouku smíchanou se solamylem, špetkou soli, čokoládou, práškem do pečiva a vlažné mléko podle potřeby.
-
Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme, zhruba 3/4 hodiny.
-
Bábovku můžeme nakonec polít čokoládovou polevou, ale nemusíme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Knihovnička Recepty. V původním receptu nebylo mléko, ale měla jsem těsto moc husté, tak jsem ho přidala. Vejce byly spíše větší. Omlouvám se za foto, ale nestačila jsem ihned po upečení vyfotit.
Kuchařka: Merylas