Čokoládová bábovka

123
- reklama -

Suroviny

180 g hery (nebo jiného tuku)
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce rumu
5 vajec
250 g hrubé mouky
50 g solamylu
špetka soli
2 lžičky prášku do pečiva
100 g čokolády na vaření (strouhané)
50 ml mléka (vlažného)
trochu tuku (na vymazání formy)
hrubá mouka (na vysypání)
2 lžíce meruňkové marmelády
150 g čokoládové polevy
(Bábovku po upečení a mírném zchladnutí můžeme potřít 2 lžícemi rozehřáté meruňkové marmelády a pak celou polít 150 g čokoládové polevy.)

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk třeme s cukrem do pěny, přidáme rum a ještě chvíli šleháme.

  2. Pak přidáváme po jednom celém vejci – postupně a vždy dobře rozšleháme, pak mouku smíchanou se solamylem, špetkou soli, čokoládou, práškem do pečiva a vlažné mléko podle potřeby.

  3. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme, zhruba 3/4 hodiny.

  4. Bábovku můžeme nakonec polít čokoládovou polevou, ale nemusíme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Knihovnička Recepty. V původním receptu nebylo mléko, ale měla jsem těsto moc husté, tak jsem ho přidala. Vejce byly spíše větší. Omlouvám se za foto, ale nestačila jsem ihned po upečení vyfotit.