- reklama -
Suroviny
- 40 g kakaa (cca 4 lžíce)
- 30 g cukru
- 30 g másla
Postup přípravy receptu
-
Potřebujete-li do těsta čokoládu a doma žádná není, můžete použít sypké kakao s cukrem – to vmíchat do těsta, nejlépe přidat do cukru nebo mouky a máslo zpracovat s ostatním tukem.
-
Chtěla jsem ale zjistit, co vznikne, když vše smíchám (snažila jsem se utřít máslo s cukrem a kakaem, posléze máslo rozpustit) – no, čokoláda to není – vznikla kakaová drobenka. Ale po přidání dalších 20 g rozpuštěného másla a cca 2 lžic vody vznikla hmota, která se již dá tvarovat.
-
Může se přidat do dortové náplně, nebo po přidání sladkých drobečků a kokosu poslouží jako náplň do košíčků nebo na kuličky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: letitý výstřižek ze starých novin
Kuchařka: Nadja