- reklama -
Suroviny
20 porcí
- 120 g změklého másla
- 120 g světle hnědého cukru
- 1 vejce
- 100 g ovesných vloček
- 1 lžíce mléka
- 1 lžička vanilkového aroma
- 130 g hladké mouky
- 1 lžíce kakaového prášku
- 1/2 lžičky kypřicího prášku
- 180 g nalámané tmavé čokolády
- 180 g nalámané mléčné čokolády
Postup přípravy receptu
-
Máslo a cukr utřeme v míse do pěny. Vmícháme vejce, potom ovesné vločky, mléko a vanilkové aroma. Chvíli třeme, potom přidáme mouku, kakao a kypřicí prášek a vypracujeme těsto. Nakonec vmícháme do těsta kousky tmavé a mléčné čokolády.
-
Na 2 plechy vyložené pečícím papírem nanášíme lžičkou hromádky těsta. Z hromádek utvoříme vidličkou kolečka dostatečně vzdálená od sebe, aby se při pečení nespojila.
-
Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 180°C dozlatova.
Kuchařka: Kamili