Čoko-řez

73
- reklama -

Suroviny

Korpus:
4 vejce
2 lžíce cukru
4 lžíce hladké mouky
špetka prášku do pečiva
Krém:
1/2 másla
1/2 l vařeného vanilkového pudinku
1 sklenička čokoládové pomazánky
2 lžíce kakaa
ostružinová marmeláda
kokos
jogurtovo-čokoládové hobliny

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr, žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě.

  2. Po upečení necháme korpus vychladnout a sloupneme pečicí papír. Mezi tím si připravíme krém.

  3. Máslo vyšleháme s vychladlým pudinkem, čokoládovou pomazánkou a kakaem.

  4. Z piškotového plátu odřízneme 1/3, kterou nakrájíme na pruhy. Zbylé 2/3 pomažeme ostružinovou marmeládou, pak čokoládovým krémem, který posypeme kokosem.

  5. Na to poklademe piškotové pruhy asi 3 cm od sebe. Znovu dáme vrstvu krému a celý moučník krémem zarovnáme.

  6. Vše posypeme jogurtovo-čokoládovými hoblinami a dáme vychladnout do lednice.

Poznámka od kuchařky

Čokoládovou pomazánku jsem koupila ve zdravé výživě, ale podobné se dají koupit v jakémkoli supermarketu, či jiném menším obchodě.

Přesto, že je na moučníku docela veliká vrstva krému, moučník je chuťově velmi dobrý – není sladký,krém je lehký a nadýchaný.