
Suroviny
- Korpus:
- 4 vejce
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce hladké mouky
- špetka prášku do pečiva
- Krém:
- 1/2 másla
- 1/2 l vařeného vanilkového pudinku
- 1 sklenička čokoládové pomazánky
- 2 lžíce kakaa
- ostružinová marmeláda
- kokos
- jogurtovo-čokoládové hobliny
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr, žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě.
-
Po upečení necháme korpus vychladnout a sloupneme pečicí papír. Mezi tím si připravíme krém.
-
Máslo vyšleháme s vychladlým pudinkem, čokoládovou pomazánkou a kakaem.
-
Z piškotového plátu odřízneme 1/3, kterou nakrájíme na pruhy. Zbylé 2/3 pomažeme ostružinovou marmeládou, pak čokoládovým krémem, který posypeme kokosem.
-
Na to poklademe piškotové pruhy asi 3 cm od sebe. Znovu dáme vrstvu krému a celý moučník krémem zarovnáme.
-
Vše posypeme jogurtovo-čokoládovými hoblinami a dáme vychladnout do lednice.
Poznámka od kuchařky
Čokoládovou pomazánku jsem koupila ve zdravé výživě, ale podobné se dají koupit v jakémkoli supermarketu, či jiném menším obchodě.
Přesto, že je na moučníku docela veliká vrstva krému, moučník je chuťově velmi dobrý – není sladký,krém je lehký a nadýchaný.









